Smartlog v3 » Bøger » Rebus
Opret egen blog | Næste blog »

Bøger

Stort og småt, skidt og godt

Rebus

6. May 2007 20:48, Bogblog

Jeg faldt over Bundet af blodet på biblioteket (det er jo så godt når de udstiller bøgerne og man liige får 10 forsider at tygge på... jeg får altid lyst til at tage ca. 4 af dem med hjem). Jeg har læst den på engelsk (A question of blood) og måske jeg bare skulle have ladet det være ved det. Den er den sidste bog om kriminalkommisær John Rebus på dansk indtil videre og jeg vil skyde på at oversættelsen er gået hurtigt... der er i hvert fald irriterende mange slåfejl og mærkelige sætningskonstruktioner samt manglende ord. Rankin er bedst på engelsk, men jo også lidt mere kompliceret... hvilket kan få en stakkels lystlæser til at ty til den danske version.

Bogen starter med at Rebus befinder sig på hospitalet med skoldede hænder... dette (plus hans tendens til ikke helt at følge reglerne i hans forsøg på at opnå retfærdighed) fører til at han mistænkes for mordet på en mand der har chikaneret hans kollega og veninde (platonisk forstås) Siobhan
.

Samtidig står politiet overfor et tre-dobbelt mord på en privatskole. Morderen er bland de døde, men hvorfor gjorde han det? Han er tidligere SAS-soldat (Special Air Service) hvilket får Rebus blandet ind i undersøgelsen på grund af hans egen militære baggrund.

Rebus er en stor del af bogen at finde på diverse værtshuse hvor han forsøger at drikke sig væk fra sin tilværelse og slippe for at tage hjem. Han opererer hele tiden på grænsen af det tilladte, og engang imellem på den forkerte side, men slipper altid godt fra det.

Den triste mand på værtshus, mange lig i lasten, ingen familie etc. kan godt blive lidt triviel i længden og det kan ses som opløftende, at man også får indblik i livet hos den kvindelige pendant Siobhan. Hende der også køber junk på vejen hjem fra arbejde, drikker en flaske vin for at kunne sove (den anden halvdel smager jo dårligt dagen efter, hvis man gemmer den) og ikke lader andre mennesker komme tæt på hende.

Krimien er god som Rankins altid er, plottet er spændende, nuanceret og med diverse kringelkroge der giver plads til personlighed og menneskelighed hos de implicerede.

 

 

 

Charlotte
Charlotte

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Bøger jeg har læst/læser

Flikr

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from ch@r!0tt£. Make your own badge here.

Arkiv

Relaterede