Smartlog v3 » Bøger » Holiday Golightly - på gennemrejse
Opret egen blog | Næste blog »

Bøger

Stort og småt, skidt og godt

Holiday Golightly - på gennemrejse

2. May 2007 09:52, Bogblog

Holly - Truman Capote

Holly af Truman Capote er bogen/novellen bag filmen Breakfast at Tifany's. Filmen har betaget mig og herfor valgte jeg at læse bogen bag.

Jeg-personen i bogen møder Holly i New York i 40'erne. Holly er en purung playgirl der bor i lejligheden nedenunder.

Hun er faret vild (hvis hun nogensinde har kendt vejen). Lever som om hun er ligeglad, let og glad, men lader ikke nogen komme tæt ind på hende. Udleverer sig selv ved at komme med indrømmelser men svarer ikke på spørgsmålene. Hun er en ægte svindler, for hun ved det ikke selv.

Hun er på en evig ferie (navnet er mere end et vink med en vognstang) og på visitkortet står: på gennemrejse.

Det hun flygter fra er "the mean red" følelsen der ikke bare er at have det skidt, men den følelse der kun kan kureres ved et besøg i Tifanys. Ikke for at købe diamanter, bevars, det er for vulgært hvis man ikke er gammel, bare for at være der.

Filmen er meget tro mod bogen og derfor kan de to være sværre at skilde ad, især når man har set filmen først. Men Holly har lidt mere kant og er lidt mindre stiliseret i bogen, og så er hun på evigt gennemrejse.

Kommentarer

 1. Jens Drejer
  14. Jun 2007 03:27
  1

  Jeg er desværre ikke helt enig med dig. Truman Capote hadede selv filmen og jeg synes at der er ændret for meget. For eksempel er hovedpersonen nærmest gigolo og Holly er blevet mere vulgær. For Capote, som jo var bøsse, var det en katastrofe, at "Fred" pludselig blev fremstillet som hetero. Grunden til at Holly og Fred kunne have det forhold som de har til hinanden, skyldes netop at Fred var bøsse. Uden denne detalje bliver deres forhold simpelthen utroværdigt.

  Men derudover er jeg også vild med Holly. Det er en fantastisk bog.

  Mvh Jens Drejer.

Charlotte
Charlotte

Kalender

« June 2018 »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Bøger jeg har læst/læser

Flikr

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from ch@r!0tt£. Make your own badge here.

Arkiv