Smartlog v3 » Bøger » Flagermusmanden
Opret egen blog | Næste blog »

Bøger

Stort og småt, skidt og godt

Flagermusmanden

25. Aug 2007 13:14, Bogblog

På opfordring af Ully har jeg læst Jo Nesbøs Flagermusmanden. Til afveksling en norsk krimi (ikke at man som sådan kan mærke den store forskel.)

Jeg synes altid det er lidt farligt at få noget varmt anbefalet fordi jeg så har store forventninger, og jeg må sige at jeg måske ikke helt synes at Nesbø lever op til mine forventninger. Han skriver ganske udmærket og krimien er god, men der er ikke noget ekstraordinært over den, den ryger bare i bunken med de andre uden at efterlade sig mærkbare spor.

Det betyder ikke at jeg ikke kunne lide den, og der er selvfølgelig særpræg ved romanen i forhold til andre krimier (det vil der jo altid være). Hovedpersonen adskiller sig fra de andre krimiantihelte med bøvl i privatlivet og tendens til at blive for involveret i sit arbejde, ved at være yngre (sådan som jeg ser ham i hvert fald, man får aldrig at vide hvor gammel han er). Handlingen udspiller sig i Australien og bygges mange gange op omkring gamle aborigine-myter og fortællinger.

Da jeg læste bogen fik jeg associationer til tv-serien Ørnen til dels i forhold til hovedpersonerne men også bl.a. ved den stille it- og elektroniknørd der bare er der og så alligevel ender med at spille en betydelig rolle i forhold til opklaringen fordi de liige kan finde nøglen der løser gåden.

Jeg er ikke skræmt væk, men har tænkt mig at fortsætte med serien.

Diverse bøger 

Charlotte
Charlotte

Kalender

« June 2018 »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Bøger jeg har læst/læser

Flikr

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from ch@r!0tt£. Make your own badge here.

Arkiv

Relaterede