Smartlog v3 » Bøger » Blinkende bange fredløse i limbo i New York
Opret egen blog | Næste blog »

Bøger

Stort og småt, skidt og godt

Blinkende bange fredløse i limbo i New York

27. Oct 2007 11:06, Bogblog

Jeg ved ikke helt hvordan jeg blev grebet af Robin Hood spillet på DR (og jeg ved heller ikke hvorfor jeg indrømmer at jeg blev det), men det førte til at jeg fik en trang til at læse bogen. Det er en af de historier jeg troede jeg kendte, men egentlig er der utrolig meget (i den version jeg læste nu her) der var nyt om den grønklædte fredløse... Det er jo en dejlig bog hvis man vil læse om retfærdighed, helte, kærlighed og sorg (for den er jo faktisk rigtig sørgelig!).

 En anden bog der også er sørgelig, omend på et helt andet plan er Knud Romers Den som blinker er bange for døden.

 En forfærdelig historie om hvor ondskabsfulde mennesker kan være i et lille provinssamfund hvor det er ildeset at være anderledes - særligt hvis man er tysker i Danmark i 60'erne og frem.
Bogen er rigtig godt og indlevende fortalt. Den kører i ring til tider og selv om det er trist kan man godt komme til at tænke: Bu hu hu - tag en kiks.

Sidste triste indslag er Anybody out there af Marian Keyes. Jeg går igang med den type bøger fordi jeg tænker at nu skal jeg have et eller andet hjernedødt jeg kan koble af med, og så tager de et eller andet tragisk alvorligt emne op som den lyserøde farve på forsiden altså ikke indikerer! Jeg vil ikke sige ret meget om bogen andet end at den er let læst (på trods af 592 sider) den får en gennem hele følelsesregistret, hvis man ikke bliver irriteret over hele bogens udformning og skrivestil og egentlig kan jeg godt lide den :)

Kommentarer

 1. KAC
  1. Nov 2007 10:49
  1

  Hvis du vil læse noget hjernedødt med lyserøde farver på forsiden, så kan jeg anbefale Sophie Kinsella's bog "Mine hemmeligheder"... en sjov bog om en ung kvinde, der på en turbulent flyvetur erkender alle sine hemmeligheder til hendes sidemand.... ugen efter viser det sig, at sidemanden er hendes firmas amerikanske chef...
  Det er en letlæselig bog, der ikke krævern den store videnskab at komme igennem, og der falder da også et enkelt grin eller to...
  God fornøjelse:)

 2. Charlotte
  1. Nov 2007 13:35
  2

  Er det ikke hende der også har skrevet Undomestic housewife... eller noget i den stil? Den var også OK indenfor genren. Det kan være jeg på et tidspunkt prøver "Mine Hemmeligheder". Problemet med den slags bøger er at man virkelig lige skal være i et bestemt humør for ellers er de godt nok dårlige :)

 3. KAC
  1. Nov 2007 15:43
  3

  Jeg har ikke læst andre bøger af hende. Det er normalt ikke den slags bøger, som jeg læser, men den på en forkert hylde på biblioteket.... så tænkte jeg, at den kunne jeg da godt prøve... men du har ret, at man skal være i et bestemt humør, hvis den skal virke efter hensigten. Jeg er normalt til Patricia D Cornwell, James Patterson, David Baldacci og Nicci French.... Det er mere over i krimi-/thriller genren.... så jeg var temmeligt fjernt fra min normale læse-stil...

Charlotte
Charlotte

Kalender

« June 2018 »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Bøger jeg har læst/læser

Flikr

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from ch@r!0tt£. Make your own badge here.

Arkiv

Relaterede